U bent hier:

Armoury chamber (het arsenaalmuseum)

Hoewel de naam van het museum doet ons aan wapens denken, gaat het om een veelzijdig museum dat de oude schatten van de Russische Tsaren herbergt.
In het Arsenaal kunt u veel voorwerpen van grote culturele waarde zien: van verschillende religieuze relikwies (X-XIX eeuwen) tot de beroemde Faberge paaseieren, en ook de feestelijke kleding van de Russische hoogpriesters (14de-18de eeuw), luxe inhuldigingskledij (XVIII-XIX eeuwen), interessante collecties van tronen, insignes van de hoogste macht, keizerlijke koetsen, feestelijke garelen enzovoort.
Binnen het gebouw van het Arsenaal is de permanente tentoonstelling van het Diamantenfonds waar unieke juwelen van de wereld worden bewaard. De Arsenaal's schatkamer maakt deel uit van het complex van het Grote Kremlinpaleis.
De museumcollecties zijn gebaseerd op de kostbare voorwerpen die eeuwenlang in de schatkisten van de Tsaren en bij patriarchen werden bewaard. De schatkamer van het Arsenaal bevat oude regalia, ceremoniële gewaden van de tsaren en kroningskleding, kledij van de priesters van de Russisch-Orthodoxe Kerk, de grootste collectie goud- en zilverwerk van Russische ambachtslieden, West-Europees zilveren kunstvoorwerpen, ceremoniële wapens, wagens, ceremoniële paardenversieringen.
Het Staatsarsenaal bevat meer dan vierduizend voorwerpen van toegepaste kunst uit Rusland, Europese en Oosterse landen van de vierde tot het begin van de twintigste eeuw.

Duur: 4 uur (i.c.m. het Kremlin)
Duur: 3,5 uur (i.c.m. diamund fund)