U bent hier:

Het Andrej-Roebljovmuseum (Centraal Museum van Oude Russische Cultuur en Kunst)

Het centrale museum van oude Russische cultuur en kunst ligt op het grondgebied van het oude klooster van Sint Andronik in een oude wijk buiten Moskou aan de pittoreske oevers van de rivier de Jaoeza.
De eerste abt van het klooster was de discipel van Sergej van Radonezh genaamd Andrónik, ter ere van hem kreeg het klooster zijn naam.
De beroemde iconenschilder Andrej Roebljov was monnik in dit klooster. De architecturale monumenten van het klooster werden gebouwd tussen de XV-XIX eeuwen. Eronder is het oudste gebouw van Moskou - de kathedraal van de Verlosser, gebouwd in de tijd van Andrej Roebljov en geschilderd door de meester zelf.
Momenteel zijn er enkele fragmenten van muurschilderijen bewaard gebleven. Het museum van Andrej Roebljov werd in 1960 geopend.
Tijdens het vijftigjarige bestaan van het museum is er een rijke collectie van duizenden iconen verzameld. Deze collectie geeft een idee van de ontwikkeling van de kunst in Oud-Rusland. Echte schatten van de collectie zijn de iconen die wereldwijd bekend zijn geworden. Ook worden in het klooster objecten van toegepaste kunst bewaard, manuscripten, boeken, fragmenten van fresco's.

Duur: 3 uur

Prijs p.p. (Engels/Duits/ Spaans/Frans)

1 pers.€ 176,25
2 pers.€ 96,25
3 pers.€ 76,25
4 pers.€ 61,25
5 pers.€ 55,00
6 pers.€ 51,25
7 pers.€ 45,00
8 pers.€ 42,50


Toeslag Nederlands sprekende gids op de totaalprijs: € 60,-