Het Kremlin

Het Moskouse Kremlin is het symbool van Moskou en van heel Rusland. Deze vesting is het historische, spirituele en politieke hart van Moskou en de beroemdste bezienswaardigheid en toeristische attractie van de stad.

Het is een intrigerend ensemble van gebouwen in verschillende architectonische stijlen, dat een lange en fascinerende geschiedenis onthult. Het Kremlin staat bij de samenloop van de Moskva- en Neglinaja-rivieren op de Borovitski-heuvel, genoemd naar de dennenbossen ('bor' in het Russisch) die er ooit waren.
Tot de zestiende eeuw lag het merendeel van de stad binnen de muren van het Kremlin. Later werd het Kremlin de officiële residentie van de Tsaren. Slechts enkele machtigste aristocraten en het hoofd van de orthodoxe kerk mochten binnen de muren wonen.
Het Kremlin werd in het verleden meerdere keren herbouwd: oorspronkelijk was het van hout en deze bakstenen muren en torens die we vandaag kunnen zien werden pas in de vijftiende eeuw gebouwd. Tegenwoordig is het Kremlin de officiële residentie van de Russische president en daarom is ongeveer twee derde van het Kremlin niet toegankelijk voor bezoekers, waaronder het Arsenaal, het Presidium, het Terempaleis, het Facettenpaleis en het Grote Kremlinpaleis en nog andere gebouwen in de noordelijke helft van de vesting.
Toeristen hebben echter toegang tot alle kathedralen, unieke en onschatbare collecties van sieraden van het Diamantenfonds, het Arsenaal, het paleis van de patriarch en het Kremlinpaleis waar er regelmatige concerten en gala optredens worden gehouden.

Duur: 3 uur