U bent hier:

Het Poesjkinmuseum voor Schone Kunsten

Het Poesjkinmuseum voor Schone Kunsten is het grootste museum van Europese kunst in Moskou tegenover de Christus Verlosserkathedraal. Het heeft zijn naam te danken aan de grote Russische dichter, schrijver en dramaturg Alexander Poesjkin, wiens bijdrage aan de Russische literatuur en cultuur enorm was.
De bouw begon in 1898 en in 1912 heeft het nieuwe museum zijn deuren voor het publiek geopend. Het museum werd oorspronkelijk vernoemd naar Alexander III en zijn eerste tentoonstellingen waren kopieën van antieke beeldhouwwerken, die onmisbaar werden beschouwd voor de opleiding van kunststudenten. De enige originelen waren de Moskou-papyrus en het Wenamoens relaas die drie jaar eerder door Vladimir Golenisjtsjev waren geschonken.
Nadat de Russische hoofdstad in 1918 naar Moskou werd verplaatst, besloot de Sovjetregering om duizenden werken van de Hermitage van Sint-Petersburg naar de nieuwe hoofdstad over te brengen. Deze schilderijen vormden een kern van de collecties van de Poesjkinmuseum van de westerse kunst. Maar de belangrijkste schilderijen werden later naar het museum gebracht uit het Staatsmuseum van Nieuwe Westerse kunst.
De uiteindelijke collectie omvat veel van impressionistische en post impressionistische kunstwerken, waaronder meesterwerken van Van Gogh, Gauguin, Picasso en Matisse.

Duur: 4 uur

Prijs p.p. (Engels/Duits/ Spaans/Frans)

1 pers.€ 213,75
2 pers.€ 135,00
3 pers.€ 116,25
4 pers.€ 103,75
5 pers.€ 98,75
6 pers.€ 96,25
7 pers.€ 88,75
8 pers.€ 87,50


Toeslag Nederlands sprekende gids op de totaalprijs: € 80,-