U bent hier:

Karelië

Karelië is de historische regio in Noord-Europa die voor het grootste deel in Rusland ligt. Het Russische Karelië maakt heeft als hoofdstad Petrozavodsk. Het gebied kent historische landstreken als Ladoga-Karelië en Oost-Karelië. Dit laatste gebied omvat het noordelijke Wit-Karelië en het zuidelijke Olonets-Karelië.

Rust én avontuur in Russisch Karelië
Hou je van rust, dan is een rondreis door het schitterende Karelië echt iets voor jou. Bezoek de vele kloosters en grotten van deze streek en geniet van het moois dat de natuur hier te bieden heeft. Tijdens een wandeling door de ongerepte natuur vind je bijzondere flora en fauna.

De uitgestrekte bossen zijn ook uitermate geschikt voor een avontuur per sneeuwscooter. Dus als je voor adventure gaat, dan kom je in Karelië gegarandeerd aan je trekken. Zo'n sneeuwscootersafari is een geweldig alternatief voor een huskytocht in het Finse gedeelte van Karelië. Als je je grenzen wilt verleggen, beleef je in de wildernis van Karelië een onvergetelijk avontuur!

Het Russische Karelië is een perfecte reisbestemming zowel in de zomer als de winter. In dit gebied krijg je het authentieke Rusland te zien met z'n traditionele dorpjes. Piter reizen is dé specialist voor reizen naar Karelië in Rusland.

Bekijk ons reisaanbod Karelië.