U bent hier:

Moskou: hoofdstad van Rusland

Wat zou een immens land als Rusland zijn zonder grootse hoofdstad? Van prachtige gebouwen tot monumenten en bijzondere metrostations, Moskou is imposant. Vandaag de dag verdwijnen de kleurloze flats uit de communistische tijd en wordt de stad in oude glorie hersteld. De Russen willen hun stad van voor 1917 terug, waar handwerklieden alles voor in het werk stellen. 

Must sees in Moskou
Bij jouw stedentrip naar Moskou mag een bezoek aan het Kremlin natuurlijk niet ontbreken. Het vormt al eeuwen het symbool voor het centrum van de Russische macht. Ook het Rode Plein met de prachtige Basiliuskathedraal mag je niet missen. Een combinatie van 18e en 19e eeuwse architectuur met elementen uit de tijd van Stalin geven Moskou aanzien. Multinationals openen kantoren en de mensen in het straatbeeld van Moskou geven hun visitekaartje af. In Moskou kan je op een eindeloze ontdekkingstocht.

Hoe Moskou ontstond
Als we teruggaan naar de 12e eeuw, was Moskou niet meer dan een dorpje aan de rivier de Moskva. Een prins gaf de opdracht om er een muur omheen te bouwen. In de 14e eeuw werden de Mongolen verdreven, waarna verschillende Russische prinsdommen konden worden samengevoegd. Dat was het startpunt van Moskou als hoofdstad, wat een langere stadsmuur in de 16e eeuw illustreerde.


Het was Peter de Grote die van Sint Petersburg de hoofdstad voor de Russen maakte. Toen Napoleon in 1812 door Moskou marcheerde, staken Moskovieten de stad in brand. Pas nadat de Fransen waren verslagen, kon Moskou worden herbouwd. In 1917 werd Moskou opnieuw de hoofdstad, waar momenteel 13 miljoen mensen wonen. Tijd om deze wereldstad te gaan bewonderen?

Bekijk ons reisaanbod Moskou.