U bent hier:

Sint Petersburg: culturele hoofdstad van Rusland

De fraaie stad heeft diverse benamingen gekend, zoals Petrograd en Leningrad. Sinds 1991 is de stadsnaam opnieuw Sint Petersburg. De stad was tussen 1712 en 1918 de hoofdstad van Rusland. Sint Petersburg is verdeeld over 42 eilanden en vooral het water zal je er opvallen. Er lopen drie straten straalvormig toe op de Admiraliteit. Tijdens je bezoek aan Sint Petersburg maakt deze bruisende stad gegarandeerd indruk!

 

Sint Petersburg, stad van pracht en praal
Sint Petersburg kent een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Izaäkkathedraal, de Kerk van de verlosser op het bloed, de Peter en Paul Vesting, het Museum voor de politieke geschiedenis van Rusland en de Hermitage. Ook kan je een bezoek brengen aan het Russisch Museum, de Kunstkamera, het Sjeremetevpaleis, het Peterhof en Pushkin. De prachtige gebouwen in Sint Petersburg ontstonden vooral onder invloed van de vrouwen die Rusland regeerden tijdens een groot deel van de 18e eeuw. 


Geschiedenis van de stad
De geschiedenis van Sint Petersburg gaat terug naar 1703. De stad maakte al snel naam als één van de mooiste steden van Europa. Het was Peter de Grote die Sint Petersburg stichtte. Met name de haven van Sint Petersburg hielp de stad tijdelijk de hoofdstad van Rusland te worden. De stad vormde een belangrijke pion in de strategie om van het land een zeemacht te maken. In februari 1917 kwam er een eind aan de tsarentijd in Rusland en in oktober 1917 brak er een revolutie uit in de hoofdstad, die de Sovjettijd inluidde. 


Aan het begin van de 20e eeuw kwam Stalin aan de macht, onder wie enorme zuiveringen plaatsvonden. Dit leidde onder andere tot een groot verlies van officieren, waardoor Duitsland de stad binnen drie maanden van oorlog onderwierp aan een beleg van 900 dagen. Sinds 1991 hebben er in Sint Petersburg vele economische hervormingen plaatsgevonden.

Sint Petersburg wordt in de volksmond Piter genoemd, de oorsprong van onze bedrijfsnaam Piter reizen!

Bekijk ons reisaanbod Sint Petersburg.

Pantsercruiser Aurora
Vasilievsky eiland
White nights in Sint Petersburg