U bent hier:

Stedentrip Moskou


Bezoek de fascinerende Russische hoofdstad
Piter reizen neemt je mee op stedentrip naar Moskou, de bijzondere hoofdstad van Rusland.

Van het indrukwekkende Kremlin en het Rode Plein tot moderne architectuur en hippe straatjes, je vindt het allemaal in Moskou. De stad is al vele malen door oorlogen van identiteit veranderd, waardoor er veel te bezichtigen is. Ga je op stedentrip naar Moskou, dan kan je oneindig genieten van kunst en cultuur, maar ook tot in de late uurtjes uitgaan.

Ergens in de 12e eeuw ontstond Moskou als een dorpje, waar in opdracht van een prins een muur omheen is gebouwd. Dit lijkt wel het begin van een sprookje, vind je niet? In de 16e eeuw werd de langere stadsmuur gebouwd, waarmee Moskou als hoofdstad werd gezien. Dit duurde totdat Peter de Grote zijn stad Sint Petersburg stichtte. Lange tijd later, na het verslaan van de Fransen, werd Moskou herbouwd en opnieuw de hoofdstad van het Russische rijk. Tijdens je stedentrip naar Moskou zal je gids je gegarandeerd boeien met alle bijzondere geschiedenisverhalen. Lees hier welke bezienswaardigheden je sowieso gaat zien.

Stedentrip Moskou: Kremlin & Rode Plein

Het Московский Кремль, oftewel Kremlin van Moskou is hét historische middelpunt van de stad. De naam is afgeleid van het Russische woord кремль dat de mensen in Moskou ‘kreml’ noemen. Dit staat voor versterkte stadskern; de term kremlin kan je dus ook tijdens een stedentrip naar een andere Russische stad tegenkomen. Het Kremlin in Moskou vind je aan het Rode Plein, bij de rivier de Moskva, waar de zetel van de regering gevestigd is. 

Op het Rode Plein is het mogelijk om een theater, museum en talloze bijzondere plekken te bekijken. Denk aan kathedralen en paleizen, maar ook aan veel overblijfselen van de tsaren. Neem in dit hart van de stad dus de tijd tijdens je stedentrip naar Moskou. Daarbij blijft de prachtige Basiliuskathedraal vast niet onopgemerkt. Deze kathedraal valt op door de combinatie van 18e en 19e eeuwse architectuur en kenmerken uit de tijd van Stalin.

Ontdek ook de trendy kant van Moskou tijdens je stedentrip

Tegenover het Rode Plein ligt het warenhuis GUM. Stel je daarbij niet een warenhuis voor zoals we dat in Nederland kennen. GUM is eerder een kleine stad, terwijl het oogt als een paleis. Tussen zo’n 150 winkels zijn overal fonteinen geplaatst, dus we raden je aan om in dit uitgestrekte warenhuis op z’n minst even een kijkje nemen tijdens je stedentrip in Moskou.

Terwijl je overal in Moskou nog de historie van de stad proeft, ontdek je ook het moderne gezicht van de bruisende hoofdstad. Pakhuizen, fabrieken en flats maken plaats voor hippe winkels, restaurants en bars. Een stedentrip naar Moskou is dan ook interessant voor iedereen. 

Meer reisinspiratie over stedentrip Moskou

Wil je meer weten over het maken van een stedentrip door Moskou? Laat je dan informeren door Rusland-specialist Jacco van Piter reizen >