U bent hier:

Stedentrip Sint Petersburg

Als een Russisch sprookje.
Lees in ons Piter-blog waarom een stedentrip naar Sint Petersburg zo uniek is.

Een stedentrip naar Sint Petersburg is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een reis gaat uitzoeken. Toch is er veel te zien in deze Russische sprookjesstad, die in 1703 door tsaar Peter de Grote werd gesticht. Zeker voor liefhebbers van kunst en cultuur, is een stedentrip naar Sint Petersburg een aanrader.

Gedurende twee periodes, waaronder van 1732 tot 1918, was Sint Petersburg de hoofdstad van Rusland. De stad heeft ook de namen Petrograd en Leningrad gekend. Nog altijd geeft de pracht en praal van Peter de Grote deze stad in Rusland een gouden randje. Zo zal je tijdens een Sint Petersburg-stedentrip keer op keer je ogen uitkijken bij alle grachten, lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen. Lees snel verder wat een stadsbezoek aan Sint Petersburg verder zo uniek maakt.


Stedentrip Sint Petersburg altijd een goed idee

In welk jaargetijde je jouw stedentrip ook wilt maken, in Sint Petersburg heerst het hele jaar door een bijzondere sfeer. Veel mensen denken dat het te koud is om de stad in de wintermaanden te bezoeken, maar juist in december is Sint Petersburg hartverwarmend. Bij nog aangename winterse temperaturen, ontdek je de feestelijk versierde stad. Na het bezoeken van de bezienswaardigheden kan je in de vele restaurantjes terecht om romantisch te dineren. Kies je liever voor een citytrip naar Sint Petersburg in de zomer? Dan is het speciaal om de witte nachten mee te maken. Tussen 11 juni en 2 juli wordt het ’s nachts niet helemaal donker en bruist Sint Petersburg van de gezellige festiviteiten.

Must sees tijdens je stedentrip Sint Petersburg

Wat mag je niet missen tijdens jouw stedentrip naar Sint Petersburg? Allereerst wijzen we je op het Winterpaleis, waarin het grootste kunstmuseum ter wereld is gevestigd: de Hermitage. Laat je verwonderen door de grote kunstcollectie en neem vooral de bijzondere interieurs in je op. Verder raden we je aan om het Alexander Nevski Klooster en de Sint Izaäk Kathedraal te bezoeken. De Petrus en Paulusvesting met de enorm hoge torenspits neemt je mee terug in de tijd. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Een stedentrip naar Sint Petersburg biedt nog zoveel meer!

Stedentrip Sint Petersburg niet compleet zonder metrovervoer

Wist je dat Sint Petersburg qua vervoer een bijzondere attractie heeft? Het diep gelegen metrostelsel is een bezienswaardigheid op zich. De schitterende metrolijnen brengen je overal. Denk bijvoorbeeld aan de Nevski Prospekt, de chique straat waarmee tsaar Peter de Grote de stad liet uitblinken. Hier vind je indrukwekkende gebouwen, prachtige uitkijkjes op bijvoorbeeld de Kerk van de Verlosser op het Bloed, trendy cafés en natuurlijk dure winkels.
Hebben we je geïnspireerd voor een stedentrip naar Sint Petersburg? Specialist Piter reizen kan je reis volledig verzorgen, inclusief vlucht en excursies. Bekijk direct de mogelijkheden voor je stedentrip naar Sint Petersburg >