U bent hier:

Cultureel en sfeervol Moskou (6 dagen)

Dag 1 - aankomst in Moskou

Je arriveert vandaag op het vliegveld van de wereldstad Moskou. Daarna volgt je transfer naar jouw hotel, waar je incheckt en de eerste nacht van deze stedentrip doorbrengt.

Dag 2 - rondrit, Great Patriotic War Museum & Bolsjojtheater

Je reisbeschrijving van de tweede dag in Moskou belooft veel indrukken. Allereerst maak je een stadsverkenning per bus, waarmee je in een paar uur het rijke verleden van de Russische hoofdstad beleeft. Je komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Kremlin en het Rode Plein met de imposante architectuur. Moskou biedt historische gebouwen en hypermoderne panden, waar je gids uitgebreid over vertelt.

Vandaag staat ook een bezoek aan het museum van de Grote Vaderlandse Oorlog (Great Patriotic War Museum) op je programma. Dwaal door de jaren 1941 - 1945 in dit unieke museum dat de dapperheid van de verdedigers van het land vereeuwigt. Je vindt het museum op de Poklonnaja heuvel. En Moskou is natuurlijk ook de perfecte stad om de avond goed te besteden. Daarom geniet je op jouw tweede avond in Moskou van een balletvoorstelling in het alleen al indrukwekkende Bolsjojtheater. 

Dag 3 - Tretjakovgalerij & Poesjkinmuseum

Na wederom een heerlijk ontbijt in je hotel bewonder je dé werken van Russische kunstenaars in de Tretjakovgalerij. Je ziet de rijke collectie van schilders en beeldhouwers uit de 18e en 19e eeuw. Deze reisdag wordt vervolgd met nog een cultureel uitstapje: een bezoek aan het Poesjkinmuseum. Je krijgt alle gelegenheid om 's werelds grootste collecties van Westerse, Oosterse, Griekse en Romeinse kunst te bekijken. Werken van Rembrandt tot Van Gogh, Picasso en vele andere grote namen zijn hier aanwezig.

Dag 4 - Kremlin & Rode Plein

Bij je reis door Moskou ontkom je natuurlijk niet aan veel aandacht voor het Kremlin en het Rode Plein. Weinig plekken op de wereld zijn zo bijzonder om met eigen ogen te bekijken. Tijdens de wandeltocht van vandaag ervaar jij de trekpleisters van Moskou vanuit allerlei invalshoeken. Je krijgt de tijd om foto's te maken van het immense plein en alle bezienswaardigheden daaromheen zoals de Basiliuskathedraal. Raak geïnspireerd door de torens die symbool staan voor de fameuze stad. Het bezoek aan dit mystieke hart van Rusland in gezelschap van een professionele gids zorgt voor een fascinerende reisdag.

Ook onder de grond staat je een beleving te wachten. Door het uitgestrekte Moskou kan je namelijk heel goed per metro reizen. Waar ter wereld vind je gouden kroonluchters aan de muur en marmeren vloeren in het metrostelsel? In Moskou! Het metrosysteem is net als de paleizen ongelooflijk gebouwd. En bij een stedentrip naar Moskou wil je ook even flaneren over de Arbat, want dit voetgangersgebied bruist van winkels, restaurants en vele souvenirwinkels. Van plan om een matroesjka pop meenemen naar huis? Dan kom je hier aan je trekken. Vergeet niet om goed rond te kijken en laat je verrassen door de tegenstellingen in kleding van de moderne jeugd en de traditionele Russen.

Dag 5 - kerken, Cosmonaut Museum & voorstelling Kostroma

Deze vijfde dag benut je nog volop. Zo staan belangrijke kerken van Moskou op het reisprogramma, omdat de buitengewone kathedralen Moskou zo bewonderenswaardig maken. Moskou kent zoveel bijzondere religieuze gebouwen dat wij zelfs een Religieuze reis in ons reisaanbod hebben. De kleuren en koepels maken de gebouwen tot ware attracties. Verder bezoeken we het Cosmonaut Museum waar je een expositie vindt over de Russische ruimtevaart. Heel interessant om zo meer te weten te komen over de geschiedenis van Rusland en wetenschappelijke ontdekkingen.

's Avonds kan je je vermaken bij de dansprestaties tijdens de folkshow "Kostroma". Op adembenemende wijze wordt de geschiedenis van Rusland vertoont door meer dan 50 dansers. Prachtige kostuums, indrukwekkende energie en opwindende muziek zorgen voor een laatste avond in Moskou om nooit te vergeten.

Dag 6 - vertrek uit Moskou

Na je zeer complete stedentrip door Moskou is het tijd om uit te checken. Onderweg naar het vliegveld doe je de laatste herinneringen aan jouw Moskoureis op.

Bijzonderheden van deze themareis:

  • Vervoer volgens programma inbegrepen
  • Gids volgens programma inbegrepen
  • Maaltijden volgens programma inbegrepen
  • Entreegelden volgens programma inbegrepen
  • Visa Support Letter (scan) indien nodig