U bent hier:

Ontdek magisch Moskou (6 dagen)

Dag 1 - aankomst in Moskou

Nadat je geland bent op het vliegveld van Moskou, is je transfer naar jouw hotel geregeld. In het hotel van je keuze check je in.

Dag 2 - bustocht door Moskou

Vandaag verken je de Russische hoofdstad met een stadstour per bus. Daarbij zie je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals oude architectuurmeesterwerken en indrukwekkende nieuwe gebouwen. Je ontdekt de geschiedenis van Moskou terwijl je door de prachtige straten en langs bijzondere kanalen rijdt. Natuurlijk is er aandacht voor highlights van Moskou, zoals Rode Plein en het Kremlin waar je later tijdens deze reis uitgebreider bij stilstaat.

Dag 3 - het Kremlin

Zelfs als je het al eerder gezien hebt, is het een adembenemende ervaring om het Kremlin met eigen ogen te bekijken. Een immens plein omringd door de Kremlinmuren, het graf van Lenin, de Basiliuskathedraal, 20 torens en het staatshistorische museum: dit fascinerende hart van Rusland blijft indruk maken. Een bezoek aan dit belangrijkste symbool van het land staat vandaag op jouw reisprogramma. In het museum vind je een onbetaalbare verzameling versierde wapens en wapens, de kroonjuwelen van de Russische Tsaren. Ook hun tronen, meubels, kleding en sieraden en edelstenen kan je hier bewonderen.

Dag 4 boottocht & avondtour

Tijdens de riviercruise heb je een panoramisch uitzicht over Moskou. Vanuit het ruime openluchtdek van de luxe Radisson-boot krijg je Moskou op geheel andere wijze te zien. Tijdens deze tocht van 2,5 uur ontdek je ook het Novodevitsji- en Novospassky-klooster. Onder het genot van lekkere hapjes luister je naar de geschiedenisverhalen van de Russische hoofdstad. Zelfs in de koude winter is het comfortabel vertoeven tijdens deze boottocht.

's Avonds ervaar je dat de magische stad Moskou altijd leeft. Geniet tijdens deze avondexcursie van het verlichte Moskou, en verwonder je over het Rode Plein met het verlichte Kremlin en de verlichte kleuren van de kathedraal. Merk de duizenden lichtjes op die weerspiegelen in het water. En je professionele gids werpt gegarandeerd een nieuw licht op Moskou. Een sprookjesachtige avond!

Dag 5 - vrije tijd in Moskou

Wat wil jij nog gezien hebben tijdens je stedentrip naar Moskou? Deze vijfde dag in Moskou vul je helemaal in zoals je zelf wenst.

Zo is de Arbat is een van de bekendste straten van Moskou. Oorspronkelijk was de straat onderdeel van een belangrijke handelsroute en de thuisbasis van ambachtslieden. Later werd het een prestigieuze wijk voor kunstenaars. Tegenwoordig weerspiegelt de straat de geschiedenis, met mooie gebouwen en een museum, maar ook tal van leuke winkels, cafés en restaurants. Een wandeling door deze bruisende straat in het hart van Moskou is een goed idee tijdens deze dag.

Dat geldt ook voor een bezoek aan de metro van Moskou. De metrolijnen vormen werkelijk ondergrondse paleizen met indrukwekkende beelden, composities en labyrinten. Een goede tip: bezoek de meest opmerkelijke stations zoals Komsomolskaya, Kurskaya, Kievskaya.

Dag 6 - vertrek uit Moskou

Na het uitchecken volgt je transfer naar het vliegveld, voor je veilige terugvlucht.

Bijzonderheden van deze themareis:

  • Vervoer volgens programma inbegrepen
  • Gids volgens programma inbegrepen
  • Maaltijden volgens programma inbegrepen
  • Entreegelden volgens programma inbegrepen
  • Visa Support Letter (scan) indien nodig