U bent hier:

Beleef schitterend Sint Petersburg (6 dagen)

Dag 1 - aankomst in Sint Petersburg

Vandaag arriveer je op de luchthaven van Sint Petersburg. Je wordt verwelkomd door je chauffeur die je naar het hotel brengt. Na het inchecken kan je op eigen initiatief de eerste glimp van de prachtige stad Sint Petersburg opvangen.

Dag 2 - rondrit door de stad

Na je eerste nacht in deze Russische stad en een uitgebreid ontbijt staat je het eerste onderdeel van ons reisprogramma te wachten. Met een auto maak je een rondrit van 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden die Sint Petersburg rijk is. Daarna heeft je gids speciale aandacht voor twee bijzondere schatten van de stad: de Izaäkkathedraal en de kerk van de Verlosser op het Bloed. Verwonder je over de geschiedenisverhalen en vergeet niet om foto's te maken van de unieke plekken. De Izaäkkathedraal is een monument van de 19e eeuwse Russische architectuur. Ooit was het de grootste kathedraal van Rusland en het is dan ook een waar kunstwerk. Van de 43 meter hoge kathedraal colonnade heb je een panoramisch uitzicht over Sint Petersburg. De kerk van de Verlosser op het Bloed is gebouwd op de plaats waar keizer Alexander II werd vermoord. De bouwstijl is typerend voor de 16e en 17e eeuwse Russische architectuur, met schitterend mozaïek.

Dag 3 - musea, theater & ballet

Na het ontbijt maak je je klaar voor de vele indrukken die je vandaag gaat opdoen. Eerst breng je een bezoek aan het Dostoevsky Museum. Hier waan je je in de wereld van de beroemde Russische schrijver en zijn werken. Dostoevsky heeft veel invloed gehad op de samenleving en hier ondervind je hoe hij dit realiseerde. Na de rondleiding door zijn werkruimte brengt het programma van vandaag je naar het Museum van Theater en Muziek. Als je nog niet van het Russische ballet houdt, dan ontstaat je liefde voor deze kunst waarschijnlijk hier. Bewonder de luxe kostuums en de schoenen van beroemde dansers, naast de interactieve multimedia exposities. Vervolgens reis je naar het Mariinsky theater, een mythische plek als het om opera en ballet gaat. Nog altijd vinden hier adembenemende shows plaats en daar ben jij vandaag getuige van. 's Avonds heeft deze themareis een fantastische voorstelling voor je in petto. Van decor tot muziek en dans word je gegarandeerd ontroerd.

Dag 4 Peter en Paul vesting, Aurora Cruiser & Yusupov paleis

Zoals iedere morgen start de dag met een lekker ontbijt. Daarna begint je volle programma van deze reisdag. Allereerst het Peter en Paul fort. Je vindt hier diverse musea die je meenemen naar de geschiedenis van Sint Petersburg. De vesting was vroeger een politieke gevangenis, zoals je bij de rondleiding zal zien. Hierna brengt je gids je naar het legendarische schip, de Aurora Cruiser. Dit schip vormt voor Rusland een eeuwig symbool. Bekijk de perfecte uitrusting, waarmee het land altijd klaar was om zich te verdedigen. En tot slot van deze vierde dag bezoek je het Yusupov Paleis, waar een van de machtigste families van het keizerlijk Rusland woonde. Laat je verwonderen door de overblijfselen van hun unieke kunstcollectie en de uniek ingerichte zalen.

Dag 5 - Peterhof & Pushkin paleis en tuin

Na het hotelontbijt bezoek je vandaag twee unieke bezienswaardigheden. Het Peterhof paleis en park is niet voor niets enorm in trek bij toeristen. Vooral de vele fonteinen zullen je in het oog springen. Je kan de tuin vergelijken met Versailles, maar als voormalige residentie van de keizers is Peterhof ook een belangrijk monument. Verken de zalen met veel goud, marmer en talrijke spiegels. Daarna staat nog zo'n betoverend park op het dagprogramma. Het Pushkin zomerpaleis is omgeven met een van de meest pittoreske parken van de Russische tsaren. Je voelt hier de koninklijke sfeer met alle pracht en praal. Ook hier geloof je niet dat de oorlog ooit veel schade aanrichtte, want alles is perfect gerestaureerd. Dit Catharinapaleis is een absoluut hoogtepunt van deze themareis.

Dag 6 - vertrek uit Sint Petersburg

Na je laatste ontbijt in je hotel in Sint Petersburg volgt het uitchecken en je transfer naar de luchthaven. Je kijkt terug op indrukwekkende dagen in de betoverende Russische stad Sint Petersburg!

Bijzonderheden van deze themareis:

  • Vrije keuze uit 7 gerenommeerde hotels
  • Iedere morgen ontbijt inbegrepen
  • Vervoer volgens programma inbegrepen
  • Gids volgens programma inbegrepen
  • Entreegelden volgens programma inbegrepen
  • Visa Support Letter (scan) indien nodig