U bent hier:

Museums van Sint Petersburg (6 dagen)

Dag 1 - aankomst in Sint Petersburg

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Sint Petersburg. Daar volgt de transfer naar je hotel, waar je incheckt en de avond vrij in de Russische stad te besteden hebt.

Dag 2 - stadsrondrit door Sint Petersburg

's Morgens schuif je aan in de ontbijtzaal van je hotel om je heerlijk te laten verwennen. Daarna maak je je op voor een rondrit per auto door de prachtige stad Sint Petersburg. Je krijgt vanzelfsprekend de voornaamste bezienswaardigheden te zien, zoals het Winterpaleis en de St. Isaac's Kathedraal. Je gids vertelt uitgebreid over de geschiedenis en cultuur van de Russische stad. Vergeet niet om dé attracties van de stad op de foto te zetten. Leuk bij thuiskomst en voor later!

Dag 3 - Hermitage

Bij je musea themareis moet je natuurlijk een bezoek aan een van de beroemdste musea ter wereld brengen: de Hermitage. Na het ontbijt staat het je te gebeuren. Je bewondert vijf historische gebouwen, waarvan het Winterpaleis wel het meest opmerkelijk is. De kamers vormen met het vele marmer en goud een prachtig decor van het museum. Er zijn meer dan 3 miljoen objecten aanwezig, waaronder de schilderijen van Leonardo da Vinci. Je wordt hier dan ook echt overweldigd! Ook zie je vandaag de Hermitage Diamond Room, beroemd om onbetaalbare edelstenen en diplomatieke geschenken aan de Russische rechtbank, daterend uit de tijd van Peter de Grote. Tot slot van deze indrukwekkende dag bezoek je de Gold Room, een galerij in de Hermitage met een unieke schat aan juwelen. Al met al belooft dit dus een juweeltje van een reisdag te worden!

Dag 4 - Faberge museum

Je vierde museumdag is aangebroken en begint met een vers ontbijt. Het Faberge museum ligt aan de oever van de rivier de Fontanka en beschikt over een van de rijkste collectie kunstwerken van de beroemde juwelier Peter Carl Faberge. Laat je verbazen door de verzameling verfijnde objecten, evenals de verzameling servies, meesterschilderijen en Russische iconen. Het gebouw zelf is perfect gerestaureerd en alleen al prachtig om te zien. Na de keizerlijke sferen van dit museum, staat het museum van etnografie op het programma. Hier waan je je in het traditionele leven van mensen uit diverse culturen die in Rusland wonen. Het museum is gevestigd in een van de mooiste gebouwen uit het begin van de 20e eeuw in Sint Petersburg, speciaal ontworpen voor tentoonstellingen. Tot slot van deze dag is het Russisch Museum aan de beurt. Hier tref je een fenomenale verzameling van Russische kunst aan en kan je je hart ophalen aan de vele waardevolle kunstwerken in de prachtige museumgebouwen.

Dag 5 - Peter en Paul vesting & Aurora Cruiser

Wederom een goed ontbijt om de dag mee in te luiden, waarna alweer de laatste museumbezoeken van deze themareis gepland staan. Eerst bezoek je het Peter en Paul fort met meerdere musea die je meenemen naar de geschiedenis van Sint Petersburg. De vesting was vroeger een politieke gevangenis, zoals je gids je zal uitleggen. Hierna word je meegenomen naar het legendarische schip in Sint Petersburg. De Aurora Cruiser vormt voor Rusland een eeuwig symbool. Bekijk de bijzondere uitrusting, waarmee het land zich verdedigde. Een belangrijke plek voor de Russische geschiedenis!

Dag 6 - vertrek uit Sint Petersburg

Je themareis zit erop en je kan terugkijken op de prachtige musea die je bezocht hebt. Je gaat eerst nog lekker ontbijten en checkt uit, om vervolgens terug te reizen naar de luchthaven.

Bijzonderheden van deze themareis:

  • Vrije keuze uit 7 gerenommeerde hotels
  • Iedere morgen ontbijt inbegrepen
  • Vervoer volgens programma inbegrepen
  • Gids volgens programma inbegrepen
  • Entreegelden volgens programma inbegrepen
  • Visa Support Letter (scan) indien nodig