U bent hier:

Sint Petersburg Religieuze themareis (6 dagen)

Dag 1 - aankomst in Sint Petersburg

Na aankomst in Sint Petersburg brengt je chauffeur je naar het hotel, waar je na het inchecken in het restaurant kan dineren (niet inbegrepen). 's Avonds is het mogelijk om op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad te krijgen.

Dag 2 - verkennen Sint Petersburg

Eerst geniet je van een heerlijk ontbijt in je hotel, om vervolgens per touringcar veel van Sint Petersburg te ontdekken. Deze Russische stad kent schatten aan cultuur en historie. Je gids vertelt over de bijzondere geschiedenisverhalen en je krijgt vandaag kans om veel bezienswaardigheden te fotograferen. Zo brengt deze dag je van de Nevsky prospect naar de St. Isaac's Kathedraal en van de Petrus-en-Paulusvesting naar de Palace Square. De stadstour duurt maar liefst 3 uur.
Daarna staat de kerk van de Verlosser op het Bloed op het dagprogramma. Deze kerk is gebouwd op de plaats waar keizer Alexander II werd vermoord. De bouwstijl heeft de geest van de 16e en 17e eeuwse Russische architectuur, met magnifiek mozaïek. Deze tweede avond kan je helemaal naar eigen wens in Sint Petersburg besteden.

Dag 3 - unieke kathedralen van Sint Petersburg

Na een goede nachtrust begin je de dag wederom met een lekker ontbijt. Op deze derde dag van je themareis breng je een bezoek aan de Izaäkkathedraal. Deze kathedraal is een interessant monument van de 19e eeuwse Russische architectuur. Oorspronkelijk was het de grootste kathedraal van Rusland, een waar meesterwerk. Vanaf de hoge kathedraal geniet je van een ongekend uitzicht over de stad.
Nadat je alle indrukken hebt verwerkt is het tijd voor nog zo'n prachtige kathedraal: de Kazankathedraal. Deze kathedraal vind je aan de Nevski Prospekt. Op het Kazanplein aan de Nevski Prospekt heb je via het Gribojedovkanaal weer uitzicht op de Kerk van de Verlosser op het Bloed, waar je de dag hiervoor vertoefde.

Dag 4 - Nicolaaskathedraal & Kronstadt

Nadat je je ontbijt genuttigd hebt, vervolg je jouw religieuze ontdekkingsreis door Sint Petersburg. De St. Nicholas Naval Cathedral staat op het programma en is een prachtig voorbeeld van de Russische barok architectuur. Gouden koepels sieren de lucht boven Sint Petersburg. Iconen, fijn houtsnijwerk, de klokkentoren en een fenomenaal uitzicht geven deze dag weer een gouden randje.
Hierna reis je naar Kronstadt, een fort op het eiland Kotlin, zo'n 30 km van Sint Petersburg. Kronstadt werd evenals Sint-Petersburg gesticht door Peter de Grote. Sint Petersburg moest beschermd worden tegen aanvallen vanuit zee en het eiland Kotlin lag ideaal om de toegang tot de stad te blokkeren. Een bezoekje waard dus. Hierna ga je terug naar het hotel, en is de avond vrij om in te vullen.

Dag 5 - Veliky Novgorod 

Veliky Novgorod is een van de oudste steden van Rusland. Deze stad ga jij na je ontbijt bezoeken. Novgorod was vele eeuwen een politiek centrum van grote gebieden. Ook is het rijk aan Russische cultuur. Zo zijn hier zijn ontelbare boeken geschreven en gelukkig zijn veel historische monumenten bewaard gebleven. Je ziet op deze reisdag dan ook veel kerken, tempels en kathedralen. Daarbij mag je het openluchtmuseum Vitoslavlitsy niet missen. Hier vind je houten structuren uit verschillende delen van Novgorod. Wat deze dag verder waardevol maakt, is dat je in Novgorod kennismaakt met het dagelijkse leven van de Russen.

Dag 6 - vertrek uit Sint Petersburg

In de ochtend na het ontbijt is de transfer naar de luchthaven voor je vlucht huiswaarts geregeld. Deze themareis vol van bezoeken aan religieuze bouwwerken zal nog lang in je gedachten blijven.

Bijzonderheden van deze themareis:

  • Vrije keuze uit 7 gerenommeerde hotels
  • Iedere morgen ontbijt inbegrepen
  • Vervoer volgens programma inbegrepen
  • Gids volgens programma inbegrepen
  • Entreegelden volgens programma inbegrepen
  • Visa Support Letter (scan) indien nodig